1. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies .This website or its third-party tools use cookies, which are necessary to its functioning and required to achieve the purposes illustrated in the cookie policy.Find out more.
    Dismiss Notice
  2. Follow Casinomeister on Twitter | Facebook | YouTube | Casinomeister.us US Residents Click here! |  Svenska Svenska | 
Dismiss Notice
REGISTER NOW!! Why? Because you can't do diddly squat without having been registered!

At the moment you have limited access to view most discussions: you can't make contact with thousands of fellow players, affiliates, casino reps, and all sorts of other riff-raff.

Registration is fast, simple and absolutely free so please, join Casinomeister here!

Auto resize screenshots,jpegs when uploading to thje Forum

Discussion in 'Ask the Meister' started by casinokoenig, May 23, 2014.

    May 23, 2014
  1. casinokoenig

    casinokoenig Experienced Member PABnononaccred3 PABnoaccred

    Occupation:
    working for the NSA
    Location:
    neverland
    Hi there Meister.

    I cant believe in 2014 theres still a need that i as a user have to use tools to resize attachements (JPEG etc.) so they have the correct size to be uploaded in the forum(f.e. uploading screenshots in the Winner Screenshots Thread) - It´s pain in the ass to find/use those snippet tools, paint everytime and just costs so much nerves for every1.

    BUT maybe im wrong and autoresizing to certain filesizes is NOT possible nowdays then i´d suggest someone should invent this quickly !

    Cheers
     
    2 people like this.
  2. May 27, 2014
  3. hoff1985

    hoff1985 Meister Member mm1

    Occupation:
    IT Stuff :)
    Location:
    Switzerland
    I agree! Pictures should be auto-resized and compressed if necessary when uploaded. I'm sure there's an add-on for the forum that does that! Many times i thought about uploading a couple od pics but decided against because it's always a bit of a painful process :)
     
    2 people like this.
  4. May 27, 2014
  5. dionysus

    dionysus can turn wine into water CAG MM

    Occupation:
    n/a
    Location:
    I'm a Canucklehead
    I dunno, always seemed easy to me
    Right click pic, open in pant, click pixels, set to 350, voila...if you want smaller, set number smaller, if you want bigger tough noogies, 350 is max ( maybe it's 375, but still)
     
    1 person likes this.
  6. May 27, 2014
  7. osulle

    osulle Ueber Meister CAG mm4 mm1

    Occupation:
    life
    Location:
    Northern hemisphere
    Yeah I am with the autosize peeps on this one. It's a PITA to resize it. If I could just upload and be done with it that would be great. Then others can glory at my awesome wins:D (well small victories really:p)
     
    1 person likes this.
  8. May 27, 2014
  9. hoff1985

    hoff1985 Meister Member mm1

    Occupation:
    IT Stuff :)
    Location:
    Switzerland
    Yeah but you need to open it in your photo application, save it and and... This is taking time. Especially if you want to upload a bunch of pictures...

    I guess (haven't worked with vBulletin Forums a while) there is an easy plug-in for picture resizing/compressing which will make it much easier for members to upload pictures etc.
     
    1 person likes this.
  10. May 27, 2014
  11. dionysus

    dionysus can turn wine into water CAG MM

    Occupation:
    n/a
    Location:
    I'm a Canucklehead
    I don't know how slow your computer is, but for me, its right click, open in paint, resize, close, auto saves as
    that all takes me about 3 seconds flat if that
    as to mulitple pics, you can only upload 4 anyway
    I dunno - I guess I don't have that sense of urgency
     
  12. May 27, 2014
  13. hoff1985

    hoff1985 Meister Member mm1

    Occupation:
    IT Stuff :)
    Location:
    Switzerland
    Yeah i wanted to upload around 15 pics yesterday in 3 posts, it took some time!

    And if there's a technical possibility to install a plug-in (maybe 2-5 hours max) to allow thousands of players to upload easier and faster it makes sense looking into it.

    vBulletin is a modern forum system and it makes sense to use the tools they offer to make the visit more enjoyable :)
     
    1 person likes this.
  14. May 27, 2014
  15. maxd

    maxd Complaints (PAB) Manager Staff Member

    Occupation:
    The PAB Guy
    Location:
    Saltirelandia
    This thread caught my eye because I too have been inconvenienced at times by the "too big" BS re uploading images. So yeah, it would be good if it's something we could do. Jury is still out on that because it's something Bryan has to look into. BUT ...

    Bryan has a lot on his plate at the moment, even more so than normal because of some of the issues we've been having re Google, dead links, black hat SEO stuff, etc. So basically what I'm saying is "good point, but please be patient while we put out some fires."
     
    2 people like this.
  16. May 27, 2014
  17. bigjohn

    bigjohn Meister Member MM PABnoaccred

    Occupation:
    Swimming Pool Serviceman
    Location:
    Northeast Coastal USA
    I seem to remember that before that episode where nobody could upload any pictures for a few days I did not have to resize my screenshots so it appears to me either the auto-resize gadget was lost or they changed the allowable file size.

    Max, I think Webzcas is the one who fiddled with it.:D
     
    1 person likes this.
  18. Jun 4, 2014
  19. KINGLEE

    KINGLEE Experienced Member

    Occupation:
    Director of a Hospital
    Location:
    Bournemouth England
    ok this is driving me mad. so i have taken a screenshot of my win just now. So i\m doing these steps

    Step 1 Open pain CTRL V
    step 2 resize pixels to 350 as stated above

    I then try to attach the pic here and its shows 80kb but the pixels as 1350 and no permitted to upload huh????

    HELP please Jeez
     
  20. Jun 4, 2014
  21. Tirilej

    Tirilej Still a Lady CAG

    Occupation:
    Breathing
    Location:
    Sweden
    Just open it in paint again.
    Where it says 100...change that to 50 and then cut.
    Works fine for me, or at least it did with the only screenie I have needed to do it with.
     
    1 person likes this.
  22. Jun 4, 2014
  23. bigjohn

    bigjohn Meister Member MM PABnoaccred

    Occupation:
    Swimming Pool Serviceman
    Location:
    Northeast Coastal USA
    Are you resaving the resized pic and trying to upload it? Also there are 3 parameters for the size; length, width, and file size. If you set the max. width to 800 pixels or below the rest of the parameters will probably be ok.
     
  24. Jun 5, 2014
  25. KINGLEE

    KINGLEE Experienced Member

    Occupation:
    Director of a Hospital
    Location:
    Bournemouth England

    Ok thank you thats where i went wrong, i didn't cut and now it works great.

    Thanks so much Tirilej
     
    1 person likes this.

Share This Page