1. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies .This website or its third-party tools use cookies, which are necessary to its functioning and required to achieve the purposes illustrated in the cookie policy.Find out more.
    Dismiss Notice
  2. Follow Casinomeister on Twitter | Facebook | YouTube | Casinomeister.us US Residents Click here! |  Svenska Svenska | 
Dismiss Notice
REGISTER NOW!! Why? Because you can't do diddly squat without having been registered!

At the moment you have limited access to view most discussions: you can't make contact with thousands of fellow players, affiliates, casino reps, and all sorts of other riff-raff.

Registration is fast, simple and absolutely free so please, join Casinomeister here!

How to take a screenshot

Discussion in 'Forum Suggestions, Announcements, & Feedback' started by CeeGee, May 21, 2004.

    May 21, 2004
  1. CeeGee

    CeeGee Dormant account

    Location:
    usa
    Dear Casinomeister,

    How do you take a screenshot? I have windows xp pro.I dont know if
    there is any other info I need to give you. I'm a big fan of microgaming software and I also play at Casino on Net. I dont know if this makes a
    difference.
    I really liked the thread about screenshots. I didn't know you could take a picture :confused: Learn some thing new everyday :) It was nice to
    see the wins :thumbsup: I hope to have one to post!!!!
    Thank your for your help with this. CeeGee
     
  2. May 21, 2004
  3. Gambling Guide

    Gambling Guide Dormant account

    Location:
    planet earth
    Just press the "PrintScrn" button on your keyboard.
    Then open a picture program or even MS Word will work and use the Edit/Paste (or press Ctrl + V) function to insert your screenshot.
    Save the file :)
     
  4. May 21, 2004
  5. CeeGee

    CeeGee Dormant account

    Location:
    usa
    Thanks

    Thank You Gambling Guide :thumbsup:
    CeeGee
     
  6. Jun 5, 2004
  7. hahacasino

    hahacasino Banned User - too annoying

    Occupation:
    enjoy life
    Location:
    us
    thanks

    thanks!

    where did you learned that?
     
  8. Aug 31, 2004
  9. venetian

    venetian Dormant account

    Occupation:
    Corp Director for a College
    Location:
    Oklahoma
    I have been searching on how to resize paint. I tried to post my screenshots but it says they are too big. I saw it somewhere in the forum but now cannot find it. Don't get fancy on my I am a bit of a neophite! Thanks for any help you can give!
     
  10. Mar 29, 2005
  11. gfkostas

    gfkostas Ex-Bonus Whore

    Occupation:
    IT
    Location:
    UK
    It has been brought to my attention that there are some people who don't know how to make a screenshot by using the tools available in windows.

    Here's a little guide which I made for those who feel completely challenged when it comes to take a screenshot.

    You must register/login in order to see the link.

    :D
     
  12. Mar 29, 2005
  13. winbig

    winbig Keep winning this amount.

    Occupation:
    Bum
    Location:
    Pennsylvania

    When saving, at the very bottom where it says "save as type", select "JPEG". That should save you alot of space.
     
  14. Apr 12, 2006
  15. tennis_balls

    tennis_balls Dormant account

    Occupation:
    fish n chips promoter
    Location:
    Albuquerque, NM
    again with the screenshot thang

    i'm no geek but i'm a fairly persistent tinkerer......the screenshot thing has been driving me nutty as for some reason my paint program won't allow me to save as jpeg or png. so now i'm doing a 30 day free trial with one of the programs from c-net. i'm not wild about the name of this product (CaptureWizPro) but it seems to do the trick nicely. no telling what happens at the end of my 30 days.
     
  16. Apr 12, 2006
  17. silcnlayc

    silcnlayc Just one more spin pleez! CAG MM PABnonaccred PABaccred

    Occupation:
    IT Director of Operations
    Location:
    Left Hungary
    Heres how I do it.....maybe it will help..

    When playing slots and you see a screen you want captured here are the steps I use:

    1)hit print screen
    2) go to start button,programs,accessories,paint (not the newfangled one)
    3) open paint, right click on screen, click on paste
    4) go to save as, type in a name on bottom where it says file name, then go to drop down arrow and choose jpeg or jpg below file name and on top choose from drop down arrow, save it on desktop )easier to find for uploading I find)
    5)go to the menu bar on top of paint and go to image, stretch/skew and change it to 75% for both boxes. Hit save.

    I keep the paint program open while playing so all I have to do is just a few keystrokes when I want to save anything....such as, printscreen, paste,save as, stretch/skew , save and then I am done with the next one..no need to close out paint every time.

    Hope this helps! Gets easier and faster after a while...the main thing I find is the ...save as is very important to do after pasting and before the stretch/skew and then the save after the stretch skew.
     
  18. Apr 27, 2006
  19. AussieDave

    AussieDave Dodgy whacko backstabber

    Occupation:
    Gaming SEO Specialist & Casino Webmaster
    Location:
    Australia
    silcnlayc,

    Excellent straight forward post :thumbsup:

    Not wanting to steal your thunder but there is also a great little program that free, that I've been using for years. <please removed xxx from URL> xxxhttp://www.irfanview.com

    You can have it running in the background whilst playing online and when you wish to take a screen cap you simply push a pre-defined button and whamo your screen cap is there.

    You simply minimize your casino software <download> or maximize the irfanview proggy <browser based casino play> and your screen cap is ready to be adjusted to 640x480.

    Can be saved in many formats <though *.jpg> is the best. You can also decrease the compression ratio which in jpg format gives you a smaller file size.
     
  20. Apr 28, 2006
  21. silcnlayc

    silcnlayc Just one more spin pleez! CAG MM PABnonaccred PABaccred

    Occupation:
    IT Director of Operations
    Location:
    Left Hungary
    Trezz, I tried it. Can't seem to menuever it correctly. Had it running as you said in the backround (always willing to try something new) and when it came to take the screen shot..got totally lost in how to save it, size it etc....Give me paint anyday, because you can have it also run in the backround (which I do) and with a flip of a finger (3 strokes actually) I am done...guess everyone has thier favorites and one must find what suits them :)
     
  22. Apr 28, 2006
  23. AussieDave

    AussieDave Dodgy whacko backstabber

    Occupation:
    Gaming SEO Specialist & Casino Webmaster
    Location:
    Australia

    agreed :thumbsup:
     
  24. May 7, 2006
  25. Zacaroni

    Zacaroni Dormant account

    Occupation:
    Gen. Contractor, Webmaster
    Location:
    Chattanooga, TN
    Just a little added help.

    Print Screen= captures the whole computer screen including multiple open windows. You have to clean it up with a crop.

    Alt + Print Screen= captures just the top window.

    Open Paint, click Edit, then paste (or Right click/paste), there's your pic.

    File (or right click)...Save as....My Pictures (any folder actually)... as .jpeg format (some forums will not accept .bmp and .gif)

    Now you are ready to host the picture.

    Okay, most forums will accept about 650 pixels wide without stretching the pages. So resizing the photo is nice to maintain easy reading.

    Instead of resizing in your software, this is easier,
    go to You must register/login in order to see the link. (phpbb recommended and the picture stays there forever)

    Browse, find photo....
    Click on the "resize image?" and use "640 X 480 for Message Boards" (perfect for poker rooms or casino screen shots)
    Click "Host It"

    A screen will come up with about 8 different type of URL's
    Use the 4th or 5th one down for "Hot Link for Forums 1" or "Hot Link for Forums 2"

    All you have to do is copy/paste it into your post and you are done. (no need to add the BBC code "IMG" "/IMG" as they already done it for you.

    Sounds harder than it is. Piece of cake after you do it a couple times.
     
  26. May 7, 2006
  27. Zacaroni

    Zacaroni Dormant account

    Occupation:
    Gen. Contractor, Webmaster
    Location:
    Chattanooga, TN
    Without all the hoopla....

    Alt +Print Screen
    Start>>All Accessories>>Paint>>click Edit in toolbar>>click Paste>>
    click File in toolbar>>click Save As

    Save to My Pictures as .jpg--.jpeg format

    Ready to host.... open You must register/login in order to see the link.

    Browse, find photo>>click Resize Image?>>640 X 480>>click Host It

    copy/paste 4th or 5th URL (Hot Link for Forums) into your post and you're done!
     
    Last edited: May 7, 2006

Share This Page