1. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies .This website or its third-party tools use cookies, which are necessary to its functioning and required to achieve the purposes illustrated in the cookie policy.Find out more.
    Dismiss Notice
  2. Dismiss Notice
  3. Follow Casinomeister on Twitter | Facebook | YouTube | Casinomeister.us US Residents Click here! |  Svenska Svenska | 
Dismiss Notice
REGISTER NOW!! Why? Because you can't do diddly squat without having been registered!

At the moment you have limited access to view most discussions: you can't make contact with thousands of fellow players, affiliates, casino reps, and all sorts of other riff-raff.

Registration is fast, simple and absolutely free so please, join Casinomeister here!

Strange Update For Betway Download Casino (Viper Client)

Discussion in 'Online Casinos' started by brianmon, Sep 17, 2014.

    Sep 17, 2014
  1. brianmon

    brianmon Meister Member webby mm4

    Location:
    uk
    I've had betway's Viper client downloaded on my computer for as long as I can remember, But today, when I logged on and made a deposit, there were no games installed at all, like I'd just downloaded it for the first time.

    So, I downloaded jurasic park, opened it up and clicked on autoplay, only to find that it's been restricted to a maximum of 25 spins, after checking a few other games, It appears that ALL autoplay has now been restricted to 25 spins !!!!
     
  2. Sep 17, 2014
  3. Richas

    Richas Senior Member

    Occupation:
    Project Manager
    Location:
    UK

    This is more impact from the UKGC regulatory changes, see this UKGC blog


    You must register/login in order to see the link.

     
    5 people like this.
  4. Sep 17, 2014
  5. brianmon

    brianmon Meister Member webby mm4

    Location:
    uk
    OMG........ BDBA and DOA without autoplay !!!!!
     
  6. Sep 17, 2014
  7. vinylweatherman

    vinylweatherman You type well loads CAG MM

    Occupation:
    STILL At Leisure
    Location:
    United Kingdom
    I'm getting the update now. It's major, more or less a reconfiguring of all the games.

    It seems Microgaming have implemented a number of the UKGC required changes. I don't know whether it's across the board, or whether it's done by geolocation so that UK players will have a UKGC compliant Viper client.

    It may be possible to bypass the 25 limit, just as it was possible to bypass the 500 limit before it. Other than that, it just means one mouse click is needed per 25 bet block for autoplay. One advantage is that it's going to be next to impossible for casinos to claim that "autoplay was abused" when playing a bonus provided it's done in 25 spin blocks. No more watching a movie whilst the computer grinds away at the WR.

    This is probably not the only change either.

    I got a popup telling me the terms had changed, but a fault meant that they could not be accessed from the lobby link, it just loaded a blank page. This is another UKGC requirement, that changes to the terms must be notified to players, rather than leaving them to find out when it's too late by checking the website every few weeks.

    Finally, I got a reworked popup telling me I had an unfinished bet, but when I checked the game, there wasn't. This could be another of the changes made to the software in order for it to be UKGC compliant. It will also help with those irritating moments when for some unknown reason, a cash deposit to a zero balance suddenly turns partly into bonus, leaving player and CS fumbling to find the cause.
     
  8. Sep 17, 2014
  9. Richas

    Richas Senior Member

    Occupation:
    Project Manager
    Location:
    UK
    A while back I did read the full Technical standards
    You must register/login in order to see the link.

    It's hardly thrilling stuff but thems the new rules. Someone with a different perspective might find something of significance but the auto-play was the only thing the sites raised that made it to the FAQs
     
  10. Sep 18, 2014
  11. vinylweatherman

    vinylweatherman You type well loads CAG MM

    Occupation:
    STILL At Leisure
    Location:
    United Kingdom
    I did a bit of looking around, and found a number of other changes.

    There is a new section whereby players can set their deposit limits directly from within the client.

    There is also a new statistic alongside the usual Cashcheck and Playchech. It's a session time log, and it was recording the length of the login. After an hour, there is a popup to remind players that they have had an active session for an hour. The client also has a security feature that logs out a session that has been idle for too long. Normally, I can leave a client logged in for hours to take such a major update, but after I stopped looking around my session became "idle", and was logged out shortly after, probably a matter of 10 minutes of idleness.

    What has not been added is the individual TRTPs of each game.

    It's also possible to link to the latest terms and conditions from within the client, no more searching the website for them.

    I noted that my deposit limits were set to "£0" per day, week, and month. This could be a marker for "no limit set", but it could also mean that players will find themselves unable to deposit for the first 24 hours after the update, as if they have to set limits, anything will be an increase from "£0", and will not therefore take effect for 24 hours.

    Previously, limits were set by the operator, and some were very high indeed!! One setting allowed me individual 6 figure transactions from Neteller, and 5 figures from cards.
     
    4 people like this.
  12. Sep 18, 2014
  13. vinylweatherman

    vinylweatherman You type well loads CAG MM

    Occupation:
    STILL At Leisure
    Location:
    United Kingdom
    Found a serious problem with the Betway update:mad:

    Multiplayer slots and MPV tournaments are both broken (they worked fine before). There is no response from double clicking the games, not even an error message. My position and alias in the Argyle Open have also been wiped!
     
  14. Sep 18, 2014
  15. Richas

    Richas Senior Member

    Occupation:
    Project Manager
    Location:
    UK
    OP said he deposited immediately post download so the £0 is a blank not a 24hr deposit block.
     
  16. Sep 18, 2014
  17. brianmon

    brianmon Meister Member webby mm4

    Location:
    uk
    yeah, I deposited ok. But when I came to make a withdrawal, there was just a message saying my account wasn't activated and I'd need to send my documents. Which I'm sure I must have done previously some time in the past.

    Anyways, I've emailed my documents, and have been advised that they should be processed in about 48 hours
     
  18. Sep 18, 2014
  19. vinylweatherman

    vinylweatherman You type well loads CAG MM

    Occupation:
    STILL At Leisure
    Location:
    United Kingdom
    I noticed that a screen marked my account as "probationary". It's possible that the new lobby design is designed to automatically request documents when the account is "probationary", and the reason existing players are getting the request is that there has been no data ported over to the new lobby, it's in a virgin state that has ALL existing accounts marked as "probationary".

    It's useful in one respect though, casinos are notorious for not asking for documents when needed, and just sitting on a withdrawal until in frustration the player asks CS why nothing seems to be happening.

    Betway seems to be absorbing the UK players from a large number of casinos, so it an obvious "pilot" for the new UKGC compliant Viper client. I expect that other Microgaming casinos with a UK license will get the update. Whether this is being done from reading the location of the IP address, or the country declared by the player in registration, hasn't been made clear.
     

Share This Page