1. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies .This website or its third-party tools use cookies, which are necessary to its functioning and required to achieve the purposes illustrated in the cookie policy.Find out more.
    Dismiss Notice
  2. Dismiss Notice
  3. Follow Casinomeister on Twitter | Facebook | YouTube | Casinomeister.us US Residents Click here! |  Svenska Svenska | 
Dismiss Notice

Poll:Best Screenshot of the Month?



Candidates Revealed...Cast your vote!.
Dismiss Notice
REGISTER NOW!! Why? Because you can't do diddly squat without having been registered!

At the moment you have limited access to view most discussions: you can't make contact with thousands of fellow players, affiliates, casino reps, and all sorts of other riff-raff.

Registration is fast, simple and absolutely free so please, join Casinomeister here!

For Windows 8 user, having difficult using RTG and Nuworks download casino.

Discussion in 'Online Casinos' started by naththo, Mar 25, 2013.

    Mar 25, 2013
  1. naththo

    naththo Experienced Member

    Occupation:
    Currently working as a clerk casual part time for
    Location:
    Adelaide, South Australia.
    Hi everyone,

    Ever since in my experience I am on Windows 8 64bit operating system. Two different type of casino but both very similar software structure of RTG and Nuworks download casino. They both will not work with Winodws 8 operating system since it is very new operating system still at young age at this stage. I believed that they are still working on to fix the problem to it (it'll probably take some times to). RTG and Nuworks work fine with Windows XP on Virtualbox I am running though. Using Windows 8, I get error is DL not available on both of these casino unfortunately so a file or more is not working with Windows 8 that needs to run casino to make it work. So it is very frustrating for some customer who gets error on windows 8. Probably best stick to older o/s for those two casino especially Windows XP. You can have it on Virtualbox and run it from there as a virtual operating system. Its pretty cool though!
     
  2. Mar 25, 2013
  3. AudiManinBoro

    AudiManinBoro Ueber Meister MM

    Occupation:
    Sales
    Location:
    UK
    Thats because Windows 8 is THE biggest load of utter tripe to come out of Microsoft in the last ten years. I even rate it worse than vista. A complete steaming pile of dog turd. I`d rather crawl across broken glass with my flies undone than use this pitiful exscuse of an operating system. I returned it to the shop and re installed Windows 7 within 2 days of getting it. Sorry rant over. And of course is my own opinions :p
     
    4 people like this.
  4. Mar 25, 2013
  5. MaryJean

    MaryJean Senior Member MM

    Occupation:
    Rancher
    Location:
    Northern California
    ME TOO

    I too have problems with RTG on Windows 8.
    For Windows 8 user, having difficult using RTG and Nuworks download casino.: download error_1.jpg,Mar 25, 2013

    This is the error I get on any RTG attempt.

    However RTG says that they have "alot" of Windows 8 users that work just fine, and mine was an only problem, that my connection to my internet provider was just too slow for their software.----I have a high speed WiFi connection and a brand new computer.

    MaryJean
     
    1 person likes this.
  6. Mar 25, 2013
  7. AudiManinBoro

    AudiManinBoro Ueber Meister MM

    Occupation:
    Sales
    Location:
    UK
    Yep, nothing seemed to work on windows 8, the interface is diabolical. Its tried to be something that a pc operating system isnt a cross over hybrid blending console, phone and computer technology into 1. The biggest lemon to come our way in this decade and id bet on that :D
     
    1 person likes this.
  8. Mar 25, 2013
  9. MaryJean

    MaryJean Senior Member MM

    Occupation:
    Rancher
    Location:
    Northern California
    Plus---its ugly

    The opening page is absolutely(substitute start up list)---UGLY!

    I switch to the desktop immediately.

    MaryJean
     
  10. Mar 25, 2013
  11. dunover

    dunover Unofficial T&C's Editor Staff Member CAG PABnononaccred PABnonaccred PABinit mm3 webmeister

    Occupation:
    International Money Launderer
    Location:
    the bus shelter, opposite GCHQ Benhall
    Right, I use win8 and I hated it at first, but it's grown on me since.
    Anyway, all casinos work fine on it IF you opt for Internet Explorer 10 32-bit. DO NOT use the 64-bit IE as you will have grief from many apps, some antivirus programmes which install in the IE toolbar plus some flash/download casinos.
    If the OP switches to 32-bit IE and clears her cache, I'd suggest she will be OK.
     
    2 people like this.
  12. Mar 25, 2013
  13. MaryJean

    MaryJean Senior Member MM

    Occupation:
    Rancher
    Location:
    Northern California
    Still No Go

    Thanks for your help, but I just tried it again. I have IE 10 as well as Firefox. I get the same error with either one.

    I am able to use the Flash Casino for Inetbet, but they don't have as many games.

    Anyway---One does get "used" to win8 except for those annoying "charms" that keep dashing in from the side when my mouse strays.

    Progress!

    MaryJean
     
  14. Mar 25, 2013
  15. dunover

    dunover Unofficial T&C's Editor Staff Member CAG PABnononaccred PABnonaccred PABinit mm3 webmeister

    Occupation:
    International Money Launderer
    Location:
    the bus shelter, opposite GCHQ Benhall
    Yes, but on win8 you can opt for either the 32 or 64 bit version of IE10. There are many compatibility issues with the 64-bit version, so the 32-bit version gives the same performance as the IE9 you were used to on win7.
     
    1 person likes this.
  16. Mar 25, 2013
  17. MaryJean

    MaryJean Senior Member MM

    Occupation:
    Rancher
    Location:
    Northern California
    Where is IE 32 bit?

    I checked and I have the 64bit version (came with the pc). How do I download the 32bit version?

    I checked with Microsoft and they just said "you already have the 64 bit installed".

    I'm sure there is a simple answer, but I don't know where it is.

    Thanks
    MaryJean
     
  18. Mar 26, 2013
  19. naththo

    naththo Experienced Member

    Occupation:
    Currently working as a clerk casual part time for
    Location:
    Adelaide, South Australia.
    Hi, yeah silly microsoft put Microsoft IE 64bit on by default for Windows 8. But in windows 7 you can use 32 bits. Such shame really. Thats what I figured out as well. Thats why I am forced to use other browser like firefox and hardly had any problem. Microsoft IE is often giving me hard time when apps crash. I avoid latest version of Google Chrome also it keep crashing like crazy.
     
    1 person likes this.
  20. Mar 26, 2013
  21. cheetahwind

    cheetahwind Dormant account

    Occupation:
    Wind Blade Maker
    Location:
    Iowa
    Slotocash, Miami Club, and Prism all worked with Windows 8 so far, I haven't had any other casino issues. Are you using a tablet or a regular notebook? Apparently the tablet version doesn't support everything that the notebook version does.
     
  22. Mar 26, 2013
  23. dunover

    dunover Unofficial T&C's Editor Staff Member CAG PABnononaccred PABnonaccred PABinit mm3 webmeister

    Occupation:
    International Money Launderer
    Location:
    the bus shelter, opposite GCHQ Benhall
    Right here's how to enable the 32-bit version of IE10:
    Open Internet Explorer 10 on the desktop, Click the Settings cog up the top right corner of the window. Then click 'Internet Options'.
    Click the Advanced tab, Scroll down until you see Enable Enhanced Protected Mode* and untick the box next to it, Click OK, close and Restart Internet Explorer. IF the box is already unticked, you are running 32-bit anyway and your problem lies elsewhere.
    You want to see it ticked like this as it means you are in 64-bit mode and that is likely the issue.

    For Windows 8 user, having difficult using RTG and Nuworks download casino.: ie10.png,Mar 26, 2013


    This is what you will see if you are on 64-bit. UNTICK it and close and restart browser if you do.:)
     
  24. Mar 26, 2013
  25. vinylweatherman

    vinylweatherman You type well loads CAG MM

    Occupation:
    STILL At Leisure
    Location:
    United Kingdom
    I have found a sudden onset of display errors, and I quickly bought this new PC in order to steer clear of Windows 8 being compulsory. It seems Windows Update recently upgraded me to IE 10, and it seems this is the cause of many of the problems. One suggestion is to roll back to IE 9, or to disable the 64 bit version. Windows 8 users are more screwed though, as it came with IE 10 by default, and I am not sure a rollback to IE 9 is possible.

    The problem with casino clients is that they tend to ignore the user's choice of browser and go for the native IE found in the system. This might explain why changing to Firefox as default has not eliminated the problem.
     
  26. Mar 26, 2013
  27. Stovetopp

    Stovetopp Senior Member MM

    Occupation:
    Retired
    Location:
    On the Beach
    Hi Dunover,, btw thanks for helping with my WIN8 "snip" and notice I was able to do 2 but still not yet sure what the hell I am doing

    Anyway a bit off topic....you seem tp know windows 8 . Can you tell me one good feature of win8. Honestly, I have known 3 persons in my neighborhood who
    had windows 8 and after 2 days unistalled win8 and went to win7 instead.
    Microsoft sure made a booboo here.

    For example all those apps on the start page I dont use of of them, so I do what another poster here did , leave it on desktop.

    One more question Each time I have a withdrawal, I uninstall the casino till i get paid no reversal I fond it difficult to find the control panel in order to unistall
    Is there an easy way tot access it without using "search"
    thanks genius
     
  28. Mar 26, 2013
  29. dunover

    dunover Unofficial T&C's Editor Staff Member CAG PABnononaccred PABnonaccred PABinit mm3 webmeister

    Occupation:
    International Money Launderer
    Location:
    the bus shelter, opposite GCHQ Benhall
    Yes, you cannot use IE9 on win8.
    Win8 is fine as long as you ensure 32-bit IE10 as above.
     
  30. Mar 26, 2013
  31. naththo

    naththo Experienced Member

    Occupation:
    Currently working as a clerk casual part time for
    Location:
    Adelaide, South Australia.
    Both of my desktop and laptop windows 8 will not work with any RTG and Nuwork casino. Thats why I had to be forced to use the Virtualbox and installed Windows XP as a virtual machine only to use those. I will give it a try and see if I turn off enhance security see if it helps. I let you know what happen next. It has already been unticked unfortunately so no go.
     
  32. Mar 26, 2013
  33. conker

    conker Super Moderator CAG MM webmeister

    Occupation:
    Marketer
    Location:
    UK
    Has anyone contacted RTG or NuWorks about this. Quite often when there is an update to Windows OP then it is the responsibility of the software provider to get their software working in the new system. Microsoft are notorious for bringing out new updates that are not compatable with old OP's (I think that's how they make so much money still), but its the software providers job to get their house in order.
     
    1 person likes this.
  34. Mar 26, 2013
  35. dunover

    dunover Unofficial T&C's Editor Staff Member CAG PABnononaccred PABnonaccred PABinit mm3 webmeister

    Occupation:
    International Money Launderer
    Location:
    the bus shelter, opposite GCHQ Benhall
    Yes, it's a piece of p!ss. Hover don't click your mouse arrow right in the BOTTOM LEFT CORNER of your screen - you will see a miniaturized dark blue picture of your win8 APP start screen (the one you don't use and if you go on it you select the desktop button..). Right click on this and you'll get this list.....

    For Windows 8 user, having difficult using RTG and Nuworks download casino.: start_right_click.jpg,Mar 26, 2013


    And there it is 5th one up!:)
     
    1 person likes this.
  36. Mar 26, 2013
  37. naththo

    naththo Experienced Member

    Occupation:
    Currently working as a clerk casual part time for
    Location:
    Adelaide, South Australia.
    I have already post to i rep about those both casino Buzzluck and Slotocash. They have already sent problem about windows 8 to the technical to have a look at and hopefully they provide update as soon as they can but it will take some times. I will get notification from them once they have newer version available.
     
  38. Mar 26, 2013
  39. MaryJean

    MaryJean Senior Member MM

    Occupation:
    Rancher
    Location:
    Northern California
    Info I sent to RTG

    Tracing route to 190.4.88.48 over a maximum of 30 hops

    1 <1 ms <1 ms <1 ms Cisco32384 [192.168.1.1]
    2 * * * Request timed out.
    3 659 ms 638 ms 639 ms 10.74.101.1
    4 654 ms 640 ms 642 ms 10.74.10.2
    5 647 ms 698 ms 657 ms 10.74.255.249
    6 676 ms 634 ms 637 ms phn-edge-08.inet.qwest.net [63.225.216.81]
    7 * * * Request timed out.
    8 654 ms 677 ms 678 ms 63.146.26.150
    9 676 ms 682 ms 675 ms 207.88.14.217.ptr.us.xo.net [207.88.14.217]
    10 697 ms 714 ms 719 ms vb15.rar3.dallas-tx.us.xo.net [207.88.12.45]
    11 695 ms 722 ms 720 ms te-3-0-0.rar3.miami-fl.us.xo.net [207.88.12.54]

    12 699 ms 716 ms 720 ms ae0d0.mcr1.miami-fl.us.xo.net [216.156.0.226]
    13 729 ms 718 ms 718 ms 216.156.15.22.ptr.us.xo.net [216.156.15.22]
    14 740 ms 759 ms 753 ms ip65-47-56-10.z56-47-65.customer.algx.net [65.47
    .56.10]
    15 732 ms 762 ms 764 ms sj-border01-ge3-3.racsa.co.cr [200.122.150.6]
    16 764 ms 756 ms 752 ms 200.122.191.221
    17 * * * Request timed out.
    18 746 ms 757 ms 758 ms 190.4.88.48
    19 * * * Request timed out.
    20 * * * Request timed out.
    21 * * * Request timed out.
    22 * * * Request timed out.
    23 * * * Request timed out.
    24 * * * Request timed out.
    25 * * * Request timed out.
    26 * * * Request timed out.
    27 * * * Request timed out.
    28 * * * Request timed out.
    29 * * * Request timed out.
    30 * * * Request timed out.

    Trace complete.
     

Share This Page